Jordy's Bakery.jpg

Jordy’s brood nu ook dagvers bij Crisp

AMSTERDAM – Jordy’s Bakery uit Rotterdam is al jaren broodleverancier van online supermarkt Crisp, maar met een assortiment diepgevroren broden. Daar komen nu de dagverse broden bij.

Redactie |

De dagverse broden worden vroeg in de ochtend, op de dag van bezorging bij de klant, gebakken. Via een ultrakorte keten wordt het bij de klanten thuis bezorgd. Jordy’s bakt alles in de volumes die door klanten worden besteld waardoor er geen verspilling is. “Op het supermarktschap ligt brood te wachten tot het gekocht wordt óf bederft. Duizenden broden belanden hierdoor dagelijks van het schap in de prullenbak,” vertelt Eric Klaassen, medeoprichter en chief product officer bij Crisp. “Wij gebruiken realtime verkoopdata om alleen de hoeveelheden te laten bakken die één-op-één verkocht zijn. De broden worden via ‘late insertion’ aan de bestellingen toegevoegd. Op het allerlaatste moment dus, zodat vers ook echt vers is. En zo hoeven we gelukkig niets weg te gooien.”

Jordy’s bakt desem-, volkoren-, meergranen-, maïs-, zonnebloem- en speltbrood voor Crisp. In de broden zitten geen kunstmatige toevoegingen.

Bron: Levensmiddelenkrant