UTRECHT - De eerste Boon’s Markt van een ondernemer en al zeker de eerste vestiging in de binnenstad. André van Ek bestiert de supermarkt naast de Winkel van Sinkel in Utrecht en speelt in op de stadsklant met verse sushi, broodjes, maaltijden en veel convenience.
Met zo’n 1.000 vierkante meter verkoopvloeroppervlakte (vvo) kan supermarktondernemer Van Ek zowel versbereiding, gemaksproducten als een volle boodschappenkar kwijt in zijn donderdag geopende Boon’s Markt. Vandaar de twee lijnkassa’s en twee snelkassa’s, de mandjes én de winkelkarren.
Horecaruimte
Op de Utrechtse Ganzenmarkt pioniert Van Ek met verse sushi, broodjes en wokmaaltijden, nieuwe elementen voor de formule van Boon Sliedrecht. De tweede fase van dit onderdeel wordt een horecaruimte onderin het pand, waar de voor Utrecht kenmerkende werfkelder zit. Die kelder sluit aan de gracht, samen met een keur aan andere restaurants in de binnenstad.
Aanbod
De versbereiding is meteen bij de ingang van de langwerpige winkel te vinden. Rechts begint vers met agf waar biologisch een belangrijke rol speelt, net als fairtrade en gemaksproducten. Achterin is kw te vinden, waar wasmiddelen cosmetica en diervoeding kleiner uitgevoerd wordt dan in andere Boon’s Markten. Van Ek verwacht niet voor niets een lager aandeel kw en een flink hogere versomzet.
Bron: Out.of.Home Shops/Levensmiddelenkrant