AMSTERDAM – Blue Band komt met haar eerste plantaardige alternatief voor slagroom, dat bedoeld is voor de consument. Daarnaast heeft Blue Band, onderdeel van Flora Food Group, haar plantaardige alternatief voor kookroom vernieuwd.
Blue Band is naar eigen zeggen koploper in de transitie naar een meer plantaardig voedingspatroon. Met Blue Band Finesse 31% en het vernieuwde alternatief voor kookroom, breidt Blue Band haar aanbod in plantaardige producten uit in de Nederlandse supermarkten. Beide roomalternatieven zijn ontwikkeld op basis van recepturen die in professionele keukens gebruikt worden. Blue Band Finesse 31% is lactosevrij, sneller opklopbaar en heeft tot 40% meer volume. Het wordt een goede vervanger qua smaak en toepasbaarheid van de dierlijke tegenhanger genoemd. De producten bevatten linzeneiwit, zijn lactose-vrij en een goed alternatief voor consumenten die lactose-intolerant zijn.
Het kookroom-alternatief heeft 67% minder klimaatimpact dan de zuivelvariant. Voor het slagroomalternatief is dat 76%. Andries Moret, R&D-lead Plant Creams van het Flora Food Group Food Science Center: “Dit staat gelijk aan 214 km autorijden of 176 wasbeurten op 40 °C “Steeds meer consumenten zijn zich bewust van de klimaatimpact van levensmiddelen die zij consumeren. Met onze nieuwe plantaardige alternatieven voor slagroom en kookroom willen wij de keuze vergroten en de mogelijkheid tot klimaatbewuste aankopen vergemakkelijken, met een beter resultaat en een heerlijk romige smaak in het uiteindelijke gerecht.”
Beide plantaardige roomalternatieven zijn al verkrijgbaar bij de Nederlandse Jumbo’s, de Plus-supermarkten en Albert Heijn Nederland.
Bron: Levensmiddelenkrant