HOEVELAKEN – Prijzen voor twee varianten Knoppers én een nieuw Werther’s Original Caramel-concept, het kan niet op voor Storck. Hoe ze deze drie voor de prijs van drie voor elkaar hebben gekregen, vertellen Eva Heijne-Draga (senior productmanager Knoppers), Casper Roskam (senior productmanager Werther’s Original) en Koen van der Sluis (junior trade marketeer) bij Storck.
Winnaars: Knoppers PeanutBar/CoconutBar en Werther’s Original Caramel Popcorn Classic Fabrikant: Storck
Waarom hebben jullie je genomineerd voor deze award?
Heijne-Draga: “Een jaar na de winst van de Knoppers Nutbar introduceerden we twee varianten die het merk en segment een verdere impuls gaven: de genomineerde PeanutBar en CoconutBar. Daarnaast hebben we een nieuw concept geïntroduceerd met Werther’s Original Caramel Popcorn. We zien dat de producten nog steeds erg geliefd zijn bij onze consumenten. Dat kan alleen met producten die een duidelijke toegevoegde waarde bieden aan de categorie en inspelen op de behoeften van de consument.”
Hoe is het om nu in de prijzen te vallen?
Roskam: “Het is een geweldige erkenning voor ons team en onze partners dat we deze prijzen hebben gewonnen. Het toont aan dat de producten van Knoppers en Werther’s Original niet alleen geliefd zijn bij consumenten, maar ook door de retailers worden gewaardeerd. Bovendien geeft het ons extra motivatie om het succes van deze producten verder uit te bouwen in de toekomst.”
Wat hebben jullie er de afgelopen vier jaar aan gedaan om succesvol in het schap te blijven?
Heijne-Draga: “We hebben de smaakvarianten Peanut en Coconut geïntroduceerd om in te spelen op de behoefte aan variatie van de consument. Daarbij hebben we geïnvesteerd in sterke marketingcampagnes en promoties die zowel de aantrekkelijkheid als zichtbaarheid in de winkel hebben vergroot.”
Roskam: “Met Werther’s Original betraden we met de Caramel Popcorn een nieuw segment. We zagen een kans om zowel het segment een boost te geven als ook de veelzijdigheid van ons merk te laten zien, ook middels sterke mediacampagnes. Mede hierdoor is inmiddels bekend dat Werther’s Original veel meer is dan alleen het harde karamelsnoepje. Met Werther’s Original Caramel Popcorn trekken we tevens een jongere doelgroep aan, wat een positieve kruisbestuiving heeft op het gehele Caramel (snoep)assortiment.”
Hoe hebben jullie retailers en supermarktondernemers hierbij betrokken?
Van der Sluis: “Retailers en supermarktondernemers spelen een essentiële rol in ons succes. We hebben nauw samengewerkt om optimale schapindelingen en promoties te ontwikkelen die de zichtbaarheid van Knoppers en Werther’s Original maximaliseren.”
Tegen welke uitdagingen zijn jullie aangelopen bij de introductie van de winnende producten?
Heijne-Draga: “Voor Knoppers zat de uitdaging in nieuwe smaakvarianten. We zien dat die doorgaans een wat lagere rotatie hebben en relatief kort de tijd krijgen om zichzelf te bewijzen. Onze smaakvarianten doen het erg goed en hebben daarom een blijvende positie op het schap. Daarnaast blijven we bouwen aan de brand awareness bij de doelgroep, omdat onze bars nog relatief nieuw zijn op de markt.”
Roskam: “Voor Werther’s Original zat de uitdaging in het betreden van een nieuw segment. Het was nog spannend hoe Werther’s Original zich zou verhouden tot andere popcorn en snackproducten. Inmiddels is dit segment bekend terrein en zien we dat onze Caramel Popcorn zich uitstekend kan meten met andere merken.”
Wat zijn volgens jullie de belangrijkste pijlers van een goedlopend product voor meerdere jaren?
Van der Sluis: “Consistentie in kwaliteit, innovatie in smaak en product, en een sterke band met de consument zijn cruciaal voor langdurig succes. Daarnaast kunnen aansprekende producten in combinatie met effectieve marketingcampagnes het verschil maken.”
Waar zien jullie nog verbeteringen voor het gewonnen product?
Van der Sluis: “We zien voor beide merken kansen om nog verder in te spelen op specifieke smaakvoorkeuren, door het introduceren van limited editions en nieuwe smaakvarianten. We hebben vertrouwen dat ook deze een succes gaan worden!”
Dit artikel verscheen eerder in Levensmiddelenkrant. Abonneren? Klik hier.