HUIZEN - Maaslander lanceert als eerste een kaas met een hoog proteïnegehalte, Maaslander Proteïne, in een handige meeneemreep, plakken en geraspte kaas. Naast het hogere eiwitgehalte van 33 gram proteïne per honderd gram, bevat de kaas namelijk 40% minder vet in vergelijking met een 48+-kaas.
Met deze innovatieve productlijn speelt Maaslander in op de grote vraag naar proteïneproducten. Hiermee bevestigt het merk zijn positie als voorloper in de zuivelmarkt. "We zijn trots dat we als eerste A-merk binnen kaas een proteïnekaas op de markt brengen. Niet alleen is de kaas rijk aan natuurlijke eiwitten, maar het heeft ook een verlaagd vetgehalte. Zonder hierdoor aan smaak en kwaliteit in te boeten," aldus Misja Peters, marketing manager bij Maaslander. "Met deze innovatie spelen we in op de behoefte aan gezonde, eiwitrijke producten die passen bij een drukke en actieve levensstijl."
Gezonder alternatief
De vraag naar eiwitrijk voedsel is de afgelopen jaren sterk toegenomen, vooral door groeiende fitness- en gezondheidstrends. Binnen proteïne heeft zuivel het grootste marktaandeel, maar Maaslander Proteïne is de eerste binnen het kaassegment die zich hierop richt. Veel eiwitrijke producten zijn bewerkt, zoals proteïnerepen en eiwitpoeders. Maaslander Proteïne bevat uitsluitend natuurlijke eiwitten, wat het een gezonder alternatief maakt.
Drie varianten
De nieuwe Maaslander Proteïne kaas bestaat uit drie varianten die elk inspelen op verschillende behoeften en voorkeuren. De Proteïne Kaasrepen zijn ideaal als snelle en voedzame on-the-go snack, de Proteïne Kaasplakken zijn geschikt voor een gezond ontbijt of lunch en de Proteïne Kaasrasp voegt een eiwitrijke twist toe aan maaltijden en is ideaal als smaakmaker in gerechten. De producten zijn vanaf week 42 verkrijgbaar bij de grotere filialen van Albert Heijn en Plus volgt de week erna.
Bron: Levensmiddelenkrant