Ondernemer foto Raymond Kant.jpg Raymond Kant.

Ondernemers

Interview: Binnen twee maanden van niks naar de nieuwste Plus

DEN BOSCH – Per 30 oktober neemt Raymond Kant de Coop-supermarkt in Den Bosch over van Jack Paanakker, de huidig ondernemer. De winkel aan de Buitenpepersdreef, wordt verbouwd naar de nieuwste look-and-feel van Plus. Op 20 november opent Kant dan de deuren van zijn gloednieuwe winkel.

Nanja Pol |

Het enthousiasme klinkt door in de stem van de kersverse ondernemer. Hij steekt van wal: “Het supermarktvak is me met de paplepel ingegoten. Ik kom uit een supermarktfamilie. Mijn vader had een SRV-wagen. Toen ik nog een klein jochie was, mocht ik met hem mee om emballage bij de klanten op te halen. Mijn moeder had een SRV-winkeltje aan huis. Ik heb vanaf de middelbare school altijd in verschillende supermarkten gewerkt, ook toen ik aan het hbo studeerde. De meeste tijd was dat bij Plus, maar ik heb ook bij Jumbo, Boon en Lidl gewerkt. Ik heb bewust ook een periode op het servicekantoor van Spar meegelopen, omdat ik wilde kijken of dat onderdeel van de branche bij me zou passen. Maar ik merkte dat mijn passie toch echt op de winkelvloer ligt. Ik kan wel zeggen dat mijn vader me de liefde voor het vak heeft bijgebracht. Hij is mijn grote voorbeeld. En wat is hij trots op me. Hij heeft zelfs een week vrij genomen om me te helpen bij de verbouwing.”

"Ik ben ambitieus en wil het altijd nóg beter doen, omdat het beter kán"

Verhuizen was geen optie
Nu, op zijn drieëndertigste, doet zich de kans voor om een eigen Plus-winkel te runnen. Kant: “In januari vorig jaar zwaaide ik af aan de Plus Academie. Daarna kreeg ik al een supermarkt aangeboden op ruim een uur rijden van mijn woonplaats Rijswijk, Noord-Brabant. En verhuizen was geen optie voor me. Deze vestiging ligt op vijfentwintig minuten afstand van mijn huis. Dat is natuurlijk heel goed te doen. Voor mij is het combineren van mijn passie voor ondernemen met de waarde die ik aan mijn sociale leven hecht, dé formule voor de juiste privé-werkbalans. Ik heb dus echt op deze kans gewacht.”
Kant zegt een grote affiniteit met Plus te hebben. “Mijn voelsprieten staan op lokaal. Zo wil ik bier uit de regio verkopen. En ik wil brood bij een lokale molenbakker afnemen. Ook de onderlinge samenwerking met andere Plus-ondernemers vind ik heel fijn. Als ik openga, komt de sushi van Plus Streefland uit Rosmalen in mijn winkel te liggen”, aldus de jonge ondernemer.
Er komen nu twee heel drukke maanden aan: de overname van de winkel en een formulewissel met daarbij een verbouwing. “Normaal staat daar zes maanden voor. Gelukkig kan ik goed schakelen – en vooral – het overzicht bewaren. En Plus ondersteunt me heel goed.” Kant vervolgt: “Ik ben ambitieus en wil het altijd nóg beter doen. Omdat ik denk dat het altijd beter kán. Ik neem mensen mee in mijn passie, en deel mijn eigen visie op mijn onderneming. Ik wil aanvoerder zijn van het team. Het personeel gaat tijdens de verbouwing meedraaien in de Plus-formule om het Plus-gevoel te krijgen. Gaaf toch!”

Dit artikel verscheen eerder in Levensmiddelenkrant. Abonneren? Klik hier.