Hybride vlees Dirk.png

Dirk komt ook met hybridevlees

ALPHEN AAN DEN RIJN – Dirk van den Broek heeft vanaf nu twee nieuwe producten met een plantaardige toevoeging: runderhamburgers en gemengd gekruid half-om-halfgehakt. Deze producten bestaan voor 60% uit vlees en 40% plantaardig eiwit uit velderwt.

Redactie |

Eerder dit jaar introduceerde Lidl als eerste supermarkt hybridegehakt, maar nu heeft supermarktketen Dirk als tweede supermarkt deze stap gezet. Dit sluit mooi aan bij hun doelstellingen voor de eiwittransitie die ze eerder dit jaar hoger op de agenda zetten. “Door de vermindering van vlees zijn de producten een duurzamere keuze en dus beter voor het milieu”, aldus Ivar Venema, manager commercie bij Dirk. Door vaker te kiezen voor een plantaardig eiwit, zoals noten, peulvruchten en granen, wordt de impact op de aarde verkleind. Op de verpakking staat de tekst: ‘met toegevoegd plantaardig eiwit’ en ‘gemengd plantaardig’.

Goedkoper
Het is niet alleen beter voor het milieu, maar ook goedkoper dan vlees. “Door deze producten voor een lagere prijs aan te bieden, stimuleren we onze klanten om eens plantaardiger te eten. Het is namelijk best even zoeken hoe je vlees vervangt als je dat niet gewend bent. Door de slimme mix hebben de producten een uitstekende smaak en is de structuur van het vlees intact gebleven. Daarom is dit een mooie tussenstap voor onze klanten. De plantaardige variant is niet alleen beter voor het milieu, maar ook beter voor je portemonnee. Ze zijn namelijk voordeliger dan de 100% vleesvariant”, zegt Venema.

Bron: Levensmiddelenkrant