ZAANDAM – Twintig jaar geleden introduceerde Albert Heijn als eerste supermarkt maaltijdsalades. Sinds de introductie in 2005 is er volgens de supermarkt veel gebeurd. Het jubileum wordt gevierd met onder andere meer nieuwe producten en de overstap van witte naar volkoren koolhydraten.
De maaltijdsalades speelden in op het gemak. Klanten hoefden niet meer in de keuken te staan om een lekkere en gezonde maaltijd te nuttigen. “Gemak en het eten van een lekkere maaltijd vol groente kunnen hand in hand gaan”, aldus Constantijn Ninck Blok, directeur merchandising & formats bij Albert Heijn. “Dit bewijzen we nu al twintig jaar met ons brede assortiment maaltijdsalades. De afgelopen jaren hebben we veel geleerd en keken we continu hoe we gezondere keuzes makkelijker kunnen maken voor onze klanten. Zo zetten we nu producten over van witte naar volkoren koolhydraten. Klanten die minder tijd hebben, maar wel zin hebben in een voedzame maaltijd, bieden we daarmee nog meer keuze.”
Volkoren
De eerste maaltijdsalades waren met kip en tonijn. Al snel daarna volgden zalm en ham & mozzarella. Later werden er ook kleine salades en salad bowls in het assortiment opgenomen. Het vernieuwde assortiment met volkoren koolhydraten bestaat uit twintig producten en is beschikbaar vanaf week 18. In deze week is het precies twintig jaar geleden dat de salades werden geïntroduceerd. Twaalf van die producten zijn geschikt voor mensen die glutenvrij willen of moeten eten. Dat wordt ook duidelijker weergegeven op de verpakking. Ook komen er zes nieuwe maaltijden die extra eiwitten bevatten.
Bron: Levensmiddelenkrant