Plus bundelt krachten met Milieu Centraal

UTRECHT- Plus gaat haar klanten nog meer tips en adviezen geven om verspilling in de keuken te verminderen. Hiervoor heeft de supermarktketen  haar krachten gebundeld met voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal.

Marije de Leeuw |

Een van de manieren waarop Plus haar klanten van tips tegen voedselverspilling gaat voorzien is via haar inspiratiemagazines. Daar vinden consumenten voortaan ideeën om minder voedsel weg te gooien en om restjes van voedsel te hergebruiken. “Zo hoef je oud brood niet weg te gooien: je kunt er zoete en hartige wentelteefjes van maken. En zuivel blijft veel langer goed als je de koelkast op 4˚C zet”, schrijft de supermarktketen. De tips zijn te herkennen aan een nieuw icoontje dat ‘een hart voor recyclen’ weergeeft.

Samenwerking
Voor Milieu Centraal is de samenwerking met Plus belangrijk omdat de organisatie wil dat haar tips en adviezen bij zoveel mogelijk mensen terecht komen. “Door onze samenwerking met Plus bereiken we meer en andere consumenten”, zegt Mariken Stolk, communicatieadviseur duurzame voeding bij de voorlichtingsorganisatie.

Spaghettimeter
Het is niet voor het eest dat Plus initiatieven opzet in de strijd tegen voedselverspilling. De supermarktketen doet op landelijk en lokaal niveau al van alles om verspilling te verminderen. “Pasta is een van de meest verspilde producten. Samen met Heinz helpen we consumenten daarom op maat te koken door een spaghettimeter weg te geven. Daarnaast heeft Plus op landelijk en lokaal niveau samenwerkingen met Voedselbanken Nederland. De winkels in Winterswijk koken bovendien in de supermarkt met voedsel dat bijna over de datum gaat. Deze maaltijden lopen storm”, zegt Debbie Huisman, MVO- specialist bij Plus.

Bron: Levensmiddelenkrant

plus_spaghettimeter-a900x525.jpg