Formules

Jumbo breidt bezorggebied uit in Friesland

VEGHEL – Jumbo opent haar dertiende thuisbezorghub: vanuit de nieuwe distributielocatie op het Internationaal Bedrijventerrein Friesland worden online bestelde boodschappen bezorgd bij klanten in vrijwel heel Friesland. Met deze opening wordt de online bezorgcapaciteit vergroot in en rondom de plaatsen: Heerenveen, Leeuwarden, Sneek, Joure, Drachten, Harlingen en Wolvega.

Ruby van Hooijdonk |

De online bestellingen die klanten doen op Jumbo.com of via de app worden geleverd via het nieuwe DC in plaats van via winkels. Hierdoor hebben klanten keuze uit meerdere en kortere bezorgmomenten. De hub heeft zo’n 1300 m2 vloeroppervlakte. Het bezorggebied wordt de komende weken verder uitgebreid. Eind van het jaar zullen zo’n veertig bezorgbussen ingezet worden om alle Friese klanten te voorzien van hun online bestelde boodschappen.

Uitbreiding
Om te kunnen blijven voldoen aan de vraag voor thuisbezorging, staat verdere uitbreiding met DC’s hoog op Jumbo’s agenda. Karel de Jong, directeur supply chain bij Jumbo, benadrukt ook het effect op de CO2-uitstoot van de formule: “Met een bezorghub is de capaciteit nog beter te benutten en zijn de ritten beter in te plannen. Ook worden hierdoor minder kilometers gemaakt dan voorheen, wat een gunstig effect heeft op onze CO2-uitstoot.”

Bron: Levensmiddelenkrant

 

foto-1-opening-hub-heerenveen-jumbo.jpg