OSPEL – Egga Food en Hardeman Egg Group gaan samen verder. Dat heeft Egga Food bekendgemaakt. De twee partijen willen hun internationale positie in de markt voor eieren versterken.
Door de bundeling van kennis, ervaring en capaciteit in eieren en ei-producten kan nog beter worden ingespeeld op de vraag vanuit de markt, aldus Egga Food. Ton Gielen, general manager Egga Food, schrijft op LinkedIn: “Ik ben erg trots op dit feit en wil alle mensen die direct dan wel indirect hebben bijgedragen danken voor hun inzet en motivatie. Met deze stap kunnen beide partijen het ei nog beter tot waarde brengen en kunnen nieuwe kruisverbanden worden gelegd. De samenwerking met de pluimveehouders is daarin essentieel voor het versterken van de keten in zijn geheel. Deze strategische stap is niet alleen goed nieuws voor de continuïteit van de beide ondernemingen maar ook voor de andere schakels in de keten.”
De Autoriteit Consument & Markt (ACM) moet nog goedkeuring geven voor de samensmelting.
Bron: Levensmiddelenkrant / Out.of.Home Shops