HIRSCHAID - De Edeka-bedrijvengroep Noord-Beieren-Saksen-Thüringen heeft een eigen Edeka Food Academy opgericht, waarvoor nu een nieuw pand wordt gebouwd. De workshops en seminars zijn bedoeld om medewerkers van de versafdelingen of van de servicebalies de mogelijkheid te geven hun kennis en praktijkervaring te verdiepen.
In aanwezigheid van burgemeester Klaus Homann, leden van de gemeenteraad en Edeka’s raad van bestuurslid Gert Lehmann, werd de eerste spade voor de academie in de grond gestoken. “We geloven in de kracht van onze meer dan 48.000 medewerkers. Het doel van de academie is om nog meer professionaliteit te bereiken op de verkoopvloer, want medewerkers op de versafdelingen geven veelvuldig advies. Dit is de enige manier waarop we zelfstandig kunnen voldoen aan onze eigen hoge kwaliteits- en versheidsnormen”, beweert Lehmann.
Emoties
Het trainingsconcept is gebaseerd op een nieuwe leercultuur – “leren door te voelen”. Voedsel is niet alleen te beoordelen via zicht, geur, smaak, aanraking en soms zelfs gehoor(pompoenkloptest), maar wordt ook geassocieerd met emoties. Volgend jaar zal een team van trainers de praktijklessen geven in de moderne trainingsruimtes die nu worden gebouwd, compleet met een kookstudio en een buitenkeuken met verschillende grills. Online cursussen ronden het trainingsconcept af.
Passie voor producten
“Als de deuren van de moderne trainingsruimtes opengaan, zal onze nieuwe leercultuur nog meer opvallen”, zegt Ines Döppelhan, de divisiemanager die verantwoordelijk is voor personeelsontwikkeling in de detailhandel. Ze ziet een groot potentieel om functies bij Edeka nog aantrekkelijker te maken: “Motivatie is altijd een managementvraagstuk. Met plezier in het werk en passie voor de producten zal het succes merkbaar gewaardeerd worden in onze supermarkten.” Naast het stationaire opleidingscentrum in Hirschaid toert Edeka sinds dit jaar ook met een eigen mobiele opleidingstruck door het verkoopgebied.
Bron: Levensmiddelenkrant