GHENT – De Belgische voedselproducent Vandemoortele heeft in Italië de producent van bevroren broodproducten Lizzi overgenomen. Hiermee versnelt het bedrijf de groei in het Zuid-Europese land.
Het bedrijf nam eerder al een andere Italiaanse broodproducent over, Dolciaria Acquaviva. Lizzi is sterk aanwezig in Italië met een breed portfolio van herkenbare producten. Het bedrijf heeft een reputatie op het gebied van innovatie met zoete en hartige deegproducten, gebak, brood, pizza en focaccia. Bekend zijn de zuurdesembroden en focaccia van Forno della Rotonda en de natuurlijke broden en Piedmont specialiteiten van Spar.
Strategische overname
“We zijn verheugd om Lizzi in de Vandemoortele familie te verwelkomen”, zegt Yvon Guerin, ceo van Vandemoortele. ”Samen met Dolciaria Acquaviva in onze Groep, versterkt deze strategische overname onze aanwezigheid op de Italiaanse markt, in lijn met onze visie om uitzonderlijke producten en ervaringen aan te bieden aan onze klanten.”
Lizzi heeft vier productielocaties in het noorden van Italië. Het bedrijf levert aan zowel de horeca als aan de grootschalige retail.
“Met ons Italiaanse team zijn we bijzonder trots op deze verdere stap voorwaarts voor onze groei,” zegt Peter Boone, managing director Bakery Products. “We zullen onze Italiaanse klanten een nog breder assortiment speciaal gebak en ontbijtgebak, ambachtelijk brood, pizza en focaccia's kunnen aanbieden, dat heel Italië bestrijkt.”
Bron: Levensmiddelenkrant / Out.of.Home Shops