HOUTEN - De Vakbeurs Foodspecialiteiten bracht diverse foodbranches samen met een recordaantal merken en producten die werden gepresenteerd. Het was opnieuw een groot succes, aldus Rick Brantenaar, directeur Stichting Foodspecialiteiten Nederland.
Bij de ingang van hal 1 stond de noviteitenstand, met de nieuwste producten, diensten en concepten van dit jaar tentoongesteld. Alle inzendingen zijn op basis van verschillende criteria beoordeeld door een deskundige jury onder leiding van culinair journalist en influencer Laura de Grave. Op maandagavond 30 september zijn de winnaars bekendgemaakt. Deze competitie vormt ieder jaar een hoogtepunt van de vakbeurs en de noviteiten stelden niet teleur.
Slavakto vakwedstrijden
Dit jaar was ook slagersbranche goed vertegenwoordigd, dankzij de samenwerking met Stichting Slavakto. Nieuw op de beursvloer waren de Slavakto vakwedstrijden, een terugkerend evenement waarin de passie en het vakmanschap van slagers en andere versspecialisten centraal staan. De winnaars werden op dinsdagmiddag bekendgemaakt op de beursvloer. Met een record aantal bezoekers overtrof deze editie alle verwachtingen, volgens Brantenaar. De vakbeurs blijft groeien.
Bron: Levensmiddelenkrant