UTRECHT – De voormalige supermarkt van de broers Kippersluis aan de Utrechtse Biltstraat is omgebouwd naar de Jumbo-formule. De winkel introduceert als eerste enkele elementen van de Jumbo Foodmarkt in Breda.
Het filiaal opende woensdagochtend haar deuren voor het winkelend publiek. Na een roerige periode en veelbesproken strijd om het pand heeft Jumbo de 950 vierkante meter vvo gebruikt om niet alleen de hele formule neer te zetten, maar ook om voor het eerst onderdelen van de Jumbo Foodmarkt door te vertalen naar de reguliere winkelvloer. Zo kunnen klanten net als Breda garnalen, inktvisringen en zeevruchten uit de diepvries scheppen. Ook zijn er koelingen met gekoeld bier en wijn, die overigens in de stadswinkel in Amsterdam staan.
Mandjesklanten
De winkel is groot, maar kent niet zoals veel andere Jumbo-winkels ruime parkeergelegenheid. Er wordt dus vooral gemikt op mandjesklanten, zegt Jumbo’s RvB-lid en voormalig Super de Boer-ceo Niels Onkenhout die bij de opening aanwezig was. “Vandaar ook de mandjeskassa’s. Hier om de hoek zit een slager, dus krijgt voorverpakt vlees meer de aandacht.”
Kleurcodes
Afgestemd op de vele studenten en welgestelde buurtbewoners krijgt het biologische assortiment in de omgebouwde winkel veel ruimte, zowel op het versplein als in kw. In die kw-straat krijgen de speciale categorieën, zoals glutenvrij en natriumarm, extra aandacht door middel van kleurcodes bij de schapkaartjes. Zo kunnen klanten sneller hun specifieke producten vinden.
Buurtwinkel
Klanten zijn positief over de omgebouwde winkel, maar zijn nog meer te spreken over het feit dat het merendeel van het oude personeel is gebleven. Dirk van der Zeeuw is een betrokken buurtbewoner en was erbij toen het conflict tussen de ondernemers Kippersluis en pandeigenaar Alfred Elzas uitliep op een bezetting van de supermarktl. “De functie van de winkel is er nog en het meeste personeel werkt nu bij deze Jumbo. Een geslaagde actie dus”, vindt Van der Zeeuw.
Bron: Levensmiddelenkrant