AMSTERDAM – Het plantaardige mayo-merk Mayoneur gaat citrusvezel gebruiken als verdikkingsmiddel. De citrusvezels zijn afkomstig uit de resten van citrusvruchten van supermarktketen Jumbo en worden geproduceerd door Peel Pioneers. De vezels vervangen meer traditionele E-nummers als verdikkingsmiddel.
“Toen we erachter kwamen dat de citrusvezels van Peel Pioneers een uitstekende vervanging zijn voor traditionele verdikkingsmiddelen, zijn we gelijk gaan testen met onze receptuur om ook op dat vlak duurzaamheidsstappen te zetten”, zeggen Geert Kranendonk en Glenn Kruisselbink, co-founders van Mayoneur. “Traditionele verdikkingsmiddelen zijn over het algemeen E-nummers. Inspelend op de consumentenbehoefte om meer clean label producten te eten, was dit voor ons een logische stap die ervoor zorgt dat we 40% minder E-nummers hebben dan de gemiddelde traditionele mayo in het schap. We zijn super trots dat het ons na maanden testen uiteindelijk toch gelukt is om de smaak, structuur en romige mondgevoel te behouden”, besluit Kranendonk.
Bron: Levensmiddelenkrant