ZOETERMEER – Bierbrouwer Heineken bouwt op het terrein van de brouwerij in Zoeterwoude een nieuw onderzoeks- en ontwikkelcentrum. Het nieuwe Global Research & Development Centre krijgt de naam Dr. H. P. Heineken Centre en van hieruit worden nieuwe Heineken-producten ontwikkeld en bestaande producten en processen verbeterd.
Voor de bouw van het nieuwe centrum trekt de bierbrouwer 45 miljoen euro uit. De opening staan gepland voor medio 2025. “Al sinds de oprichting van Heineken is innovatie en technologie de basis van ons succes, variërend van onze A-yeast die al vanaf de 19e eeuw voor de unieke smaak van Heineken zorgt, tot de alcoholvrije bierrevolutie geleid door Heineken 0.0”, zegt Dolf van den Brink, ceo van Heineken. “Als kloppend hart binnen ons Global R&D-netwerk opent dit Centre nieuwe mogelijkheden om smaken en processen te optimaliseren en innovatieve producten op de markt te brengen. Dit is een cruciale mijlpaal in de realisatie van onze Brew a Better World 2030-strategie, waarmee Heineken de lat hoog legt en versnelde vooruitgang boekt richting een wereld die eerlijker, gezonder en klimaatneutraal is”.
Samenwerking
Het nieuwe R&D-centrum zal wereldwijd een leidende rol spelen binnen het wereldwijde R&D-netwerk van de bierbrouwer. Het bedrijf heeft ook centra in Mexico, Zuid-Afrika en Zuidoost-Azië. Daarnaast wordt de samenwerking met de Technische Universiteit Delft, waar Heineken al een speciaal laboratorium heeft, uitgebreid. Master- en PhD-studenten krijgen de kans om in Zoeterwoude bij te dragen aan innovatieve projecten. “Het nieuwe Dr. H.P. Heineken Centre biedt unieke mogelijkheden om onze samenwerking met Heineken op het gebied van biotechnologische innovaties in de brouwerij verder te intensiveren”, zegt Jack Pronk, professor en afdelingshoofd Biotechnologie aan de TU Delft. “Biotechnologie heeft een enorm potentieel om wereldwijde uitdagingen aan te pakken en onze toekomstige samenleving duurzamer te maken. Onze medewerkers en studenten dragen graag bij aan deze missie door middel van geavanceerd fermentatieonderzoek op het snijvlak van de academische wereld en de industrie.”
Lees verder onder de foto ↓
Naam
Het Centrum is vernoemd naar dr. Henry Pierre Heineken (1886-1971), die als doctor in de scheikunde vanuit het laboratorium veel kwaliteitsverbeteringen en innovatieve ideeën ontwikkelde en implementeerde. Zijn bedrevenheid in scheikunde en zakendoen maakte Henry Pierre in 1914 de eerste directie-opvolger van Heineken-oprichter Gerard Adriaan Heineken en diens vrouw Mary Tindal.
Bron: Levensmiddelenkrant / Out.of.Home Shops