GIESSEN – Hak lanceert een range Protein Bowls: voedzame, ready to (h)eat eenpersoonsmaaltijden met 35 gram plantaardige eiwitten per zak. Met deze nieuwe productlijn wil Hak consumenten helpen om op gemakkelijke en smaakvolle wijze meer plantaardige eiwitten te eten.
De volwaardige maaltijden verschijnen in een stazak in vier varianten: jackfruit rendang met orzo, Mexicaans gekruide chili met quinoa, linzencurry met couscous en kikkererwten tajine met couscous. De producten zijn 100% natuurlijk en hebben Nutri-Score A. Net als de andere stazakken van Hak zijn ze volledig plantaardig en zonder conserveringsmiddelen.
Opmars eiwitrijke producten
Met name onder sporters en bewuste consumenten wint eiwitrijk voedsel al geruime tijd aan populariteit. Inmiddels staan deze zogenaamde ‘high proteïne’-producten al drie jaar lang in de top tien van bestverkochte nieuwe producten in de supermarkt. Het merendeel van deze producten bevat dierlijke eiwitten, terwijl het advies van de Gezondheidsraad juist is om 60% van de eiwitinname te halen uit plantaardige voeding en 40% uit dierlijke voeding. Op dit moment is de verhouding echter nog andersom. In het schap van de kant-en-klaarmaaltijden valt nog veel winst te behalen; bijna negen van de tien maaltijden bevat dierlijke eiwitten.
Kans voor de veelzijdige peulvrucht
Dankzij hun eigenschappen zijn peulvruchten een ideaal plantaardig alternatief voor vlees en zuivel. Ze zijn een bron van eiwitten, bevatten vezels en zijn LDL-cholesterolverlagend. Daarnaast zorgt de combinatie van specifieke peulvruchten en granen in de Protein Bowls voor een volwaardige bron van plantaardige eiwitten. Tot slot hebben peulvruchten een lage CO2-uitstoot en leveren een positieve bijdrage aan de biodiversiteit, doordat ze met hun vlinderbloemige gewassen stikstof opslaan in de bodem. Dus de planeet profiteert ook mee.
Missie en campagne 2025
De Protein Bowls sluiten naadloos aan op de missie van Hak om mensen te helpen meer groenten en peulvruchten te eten - en meer eiwitten uit plantaardige producten te halen. Karin Pepping, Innovatie manager bij Hak: “De Protein Bowls bieden een uitkomst als je weinig tijd hebt om te koken, maar toch een lekkere, eiwitrijke maaltijd wil eten die 100% natuurlijk is. Peulvruchten als bonen, kikkererwten en linzen passen perfect in eigentijdse gerechten. Met 35 gram plantaardige eiwitten zijn ze gelijkwaardig aan dierlijke alternatieven en ook nog eens betaalbaar, goed voor je gezondheid én de planeet.” Hak start vanaf begin 2025 met een cross-mediale campagne waarbij ze onder andere een samenwerking aangaan met Basic-Fit Retail Media. Ook gaat Hak via online kanalen en out-of-home adverteren, winacties doen op TikTok en samenwerken met diverse influencers.
Hak Protein Bowls zijn sinds 19 november verkrijgbaar bij Jumbo, Plus en Nettorama.
Bron: Levensmiddelenkrant