AMSTERDAM – Brandt & Levie komt met drie nieuwe vegetarische groenteworsten. Ze krijgen allemaal een eigen wereldse twist: Italiaans, Aziatisch en Mexicaans.
De groenteworsten bestaan uit dezelfde basis van onder andere groenten, peulvruchten, havermout, zaden en pitten, maar hebben daarnaast ook allemaal een eigen smaakcombinatie. Een andere groente in de hoofdrol en andere smaakmakers als kruiden, specerijen of kaas als cheddar en mozzarella. Volgens Samuel Levie, co-founder, eet je de groenteworsten net als andere worst. “Maar we hebben anders dan de meeste vleesvervangers losgelaten dat een groenteworst moet smaken als een vleesworst. Het is echt anders, maar echt lekker. Heerlijke maaltijdvariatie voor lunch, borrel of diner, als toevoeging aan een salade, een (vleesloos) AVG-tje of stamppot of wereldmaaltijden.”
50% groenten
Jiri Brandt, co-founder van Brandt & Levie: “Net als dat je niet elke dag vlees zou moeten eten, geldt datzelfde voor vaak ultrabewerkte vleesvervangers. Met deze groenteworsten wilden we aantonen dat culinair-lekkere worsten niet alleen gemaakt kunnen worden zonder vlees, maar ook zonder vlees te ímiteren en zonder ‘bullshit’-toevoegingen. Niet een zoveelste bewerkte vleesvervanger, maar gewoon knallend lekkere worst met échte ingrediënten: meer dan 50% groenten, biologisch, rijk aan eiwitten en een bron van vezels. Het uitgangspunt was om een worst te maken van ingrediënten die van zichzelf al lekker zijn en nog lekkerder worden door ze samen in een worst te stoppen. Als Brandt & Levie zijn we trots dat we de transitie met stappen als deze voor mensen in ieder geval een stuk makkelijker en lekkerder maken.”
Drie varianten
De vegetarische groenteworsten zijn er in drie varianten: Basilicum & Mozzarella met Spinazie, Curry Madras & Kokos met Bloemkool en Cheddar & Jalapeño met Zoete Aardappel. Ze zijn verkrijgbaar via de website van Brandt & Levie en vanaf 5 maart bij Ekoplaza en binnen enkele weken bij Crisp, Picnic en de mooiste speciaalzaken. Adviesprijs: €5,99 voor 3 worsten van 70 gram.
Bron: Levensmiddelenkrant