HAARLEM – Simon Lévelt heeft een nieuw assortiment MasterBlends koffiebonen geïntroduceerd bij Jumbo. De koffiebonen worden in Haarlem gemelangeerd en geroosterd tot een krachtige medium/dark roast (Sparkle), een dark roast (Smooth) en een extra dark roast (Supreme).
"Bij Simon Lévelt zijn we verheugd onze nieuwe Masterblends koffiebonen bij Jumbo te presenteren, waarmee we onze passie voor hoogwaardige koffie naar een breder publiek brengen en weer een stapje dichter bij onze missie komen om premium biologische koffie en thee toegankelijk te maken voor iedereen," aldus Bert Jongsma, directeur bij Simon Lévelt.
Specialty coffee
De Masterblends van Simon Lévelt bestaan grotendeels uit arabicakoffie. Die is gekeurd volgens de SCA-methode (Specialty Coffee Association). De koffiebonen worden daarbij beoordeeld op een schaal van 1-100 door middel van cupping: een gestandaardiseerde methode om koffie te evalueren. Alleen koffie met een score hoger dan 80 mag verkocht worden al specialty coffee.
Aan de arabicabonen worden biologische 'Finest Natural Robusta' koffiebonen toegevoegd met een hoge cupscore. Deze kwalitatieve robusta geeft de melange het gewenste krachtige smaakprofiel.
Bron: Levensmiddelenkrant