ZAANDAM – Albert Heijn gaat meer tarwe van eigen bodem gebruiken voor de broden in de bakkerij. Dit was jarenlang niet mogelijk, omdat een groot deel van Nederlandse tarwe niet geschikt was voor het bakken van brood, maar wel voor bijvoorbeeld de productie van diervoeding.
Albert Heijn en partners binnen de keten hebben inspanningen verricht om tarwe te produceren dat wel geschikt is om voor brood te gebruiken. Het broodassortiment kan daarom worden uitgebreid met rustieke broden met tarwe van eigen bodem. De supermarktketen wil steeds meer Nederlandse tarwe gaan inzetten.
Samen eten bereikbaar maken
"Met trots introduceren we deze lekkere, verse en knapperige broden. Sinds 2022 gebruiken we al steeds meer tarwe uit Nederland binnen onze bakkerij. Door gebruik te maken van lokale tarwe weten we nog beter waar ons brood vandaan komt. De beweging om bewust te kiezen voor tarwe uit Nederland sluit naadloos aan bij onze missie om ‘Samen beter eten bereikbaar te maken. Voor iedereen.’ Ik weet zeker dat onze klanten enorm blij zullen worden van het vernieuwde assortiment”, aldus Constantijn Nick Blok, directeur Merchandising & Formats.
Naar eigen zeggen zijn de broden met Nederlandse tarwe vol van smaak en hebben een rustiek uiterlijk. Per 2023 zaten de AH Bakkersbroden Vloerbroden met Nederlandse tarwe in het assortiment. Hieraan worden nu onder andere de Zonne tarwerogge met karwij en Winterblond met venkelzaad, biet en wortel, en andere nieuwe broden toegevoegd. Eerder is het AH Bakkersbrood Vloerbrood Waldkorn verkozen tot huismerkproduct van het jaar.
Bron: Levensmiddelenkrant