Garden_Gourmet_FR_Fuse_Cordon_Blue_Style_Lifestyle_potatoes_horizontal_with pack (2).jpg

Garden Gourmet introduceert plantaardige variant op cordon bleu

Amstelveen – Garden Gourmet heeft een nieuw vegetarisch product op de markt gebracht: de Crispy Twist. Het gaat om een plantaardig alternatief voor de klassieke cordon bleu, met een vulling van Edammer kaas en een vleesvervanger op basis van soja. De buitenkant is voorzien van een krokant laagje.

Redactie |

Volgens de fabrikant is het product bedoeld voor de groeiende groep flexitariërs: consumenten die regelmatig kiezen voor vleesloze maaltijden, maar wel waarde hechten aan smaak en gemak. De Crispy Twist is te bereiden in pan, oven of airfryer en heeft een Nutri-Score A. Het product bevat eiwitten en vezels en is daarmee volgens Garden Gourmet voedzaam genoeg voor dagelijks gebruik.

Onderzoek
Uit onderzoek van Ipsos onder een niet nader gespecificeerd aantal consumenten in Duitsland en Frankrijk blijkt dat het product goed wordt ontvangen: 90% van de respondenten zou positief zijn over de smaak. Het vegetarische alternatief past volgens het merk binnen het traditionele eetpatroon in Nederland en België, waarin aardappelen, groenten en een vleescomponent nog steeds vaak centraal staan.

De Crispy Twist wordt geproduceerd met Europese soja, in lijn met Garden Gourmets duurzaamheidsbeleid. Volgens het bedrijf bestaat 95% van het assortiment inmiddels uit producten op basis van Europese sojaproteïne. Ook zegt de producent boeren te ondersteunen die willen overstappen op regeneratieve landbouw.

De Crispy Twist is sinds deze week verkrijgbaar bij Jumbo en Albert Heijn in Nederland en bij Colruyt en Delhaize in België.

Bron: Levensmiddelenkrant