ROTTERDAM – Met de aanplant van een eigen voedselbos op industrieterrein Spaanse Polder in Rotterdam zet Verstegen Spices & Sauces een mooie stap in duurzaamheid. Spaanse Polder is de thuisbasis van de kruiden- en sauzenfabrikant. Verstegen werkt samen met de ondernemersvereniging van het industrieterrein en de gemeente Rotterdam.
De aanleg van het voedselbos gebeurt in samenwerking met Coöperatie Ondergrond. In eerste instantie zullen er ongeveer 150 bomen, planten en struiken van meer dan 35 variëteiten worden geplant die zowel eetbaar als aromatisch zijn. Bij de aanleg wordt gebruik gemaakt van een combinatie van regeneratieve landbouw en agroforestry-principes. Met deze duurzame landbouwprincipes wil Verstegen iedereen meenemen in de duurzaamheidstransitie waarmee het bedrijf bezig is.
Het voedselbos is onderdeel van de vergroening van het industrieterrein en moet als groene oase een duurzaam ecosysteem worden. Naast een rol in vergroening en natuurbehoud zal het bos ook ruimte bieden voor educatie over natuur en voedselproductie.
Bron: Levensmiddelenkrant / Out.of.Home Shops